Boek hier uw tickets naar een wedstrijd in Spanje

 

Spanje Voetbalreizen is aangesloten bij STO Garant!

 

U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant www.sto-garant.nl/downloads  

Veilig genieten met STO Garant!

Boekt u een pakketreis bij Spanje Voetbalreizen ?
Dan melden wij  uw boeking aan bij STO Garant en zorgt zij ervoor dat uw vooruitbetaalde boekingsbedrag voor u gewaarborgd wordt.
Pas de dag na afloop van uw reis wordt het geld vrijgegeven aan Spanje Voetbalreizen.
U loopt zo geen risico dat u uw vooruitbetaling kwijtraakt door een eventueel faillissement van Spanje Voetbalreizen.

Ook wanneer u al van uw reis aan het genieten bent, zijn wij er voor u mocht Spanje Voetbalreizen in een faillissement terechtkomt.
Wij zorgen er dan voor dat u zonder zorgen van uw reis kan blijven genieten of dat u, wanneer dit niet anders kan, veilig terug wordt gebracht naar het vertrekpunt van uw boeking.

Zo kunt u met een gerust hart op reis en zorgeloos genieten van uw welverdiende vakantie.

 

 

Klachten

Wij staan voor optimale service en doen logischerwijze ons best om u de beste plaatsen in de stadions te leveren. Toch komt het wel eens voor dat de plaatsbewijzen niet overeenkomstig uw bestelling zijn of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om ons binnen twee maanden na constatering van de afwijking van de geleverde tickets melding bij ons hierover te maken. Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@spanjevoetbalreizen.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil/. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

 

 

Geen producten toegevoegd

Direct antwoord op uw vragen

Vragen of advies nodig?

Wij zijn bereikbaar per telefoon en e-mail.

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies